Blog

Kandidaten hebben opleidingstraject Consultant energietransitie succesvol afgerond

6/2/2024
Rosan Koops
Leestijd: 2 minuten

Op vrijdag 26 januari was het zover: de certificaatuitreiking voor onze kandidaten die de opleiding tot Consultant energietransitie succesvol hebben afgerond. “De meest diverse groep die ik tot nu toe heb lesgegeven”, zei de docent tijdens zijn toespraak. Inmiddels zijn bijna alle kandidaten gestart met hun nieuwe baan in de energietransitie.

Brede adviesfunctie

In samenwerking met UWV, HanzePro, Werk in Zicht en Het Noorden werkt door zijn elf werkzoekenden in een paar maanden omgeschoold tot Consultant energietransitie. Een brede adviesfunctie gericht op de energietransitie en duurzaamheid. 

Tijdens het opleidingstraject hebben de kandidaten kennis opgedaan over de energietransitie, hernieuwbare energiebronnen, ruimtelijke inpassing, wetgeving, bouwkunde, duurzaam gedrag en communicatie. Verder heeft Etran een module over energieadvies en het opstellen van energielabels verzorgd.

Consultant_energietransitie_uitreiking

Diverse groep

“Dit was de meest diverse groep die ik tot nu toe heb lesgegeven”, zei docent Harry Oosting tijdens zijn toespraak. En met achtergronden die variëren van schipper tot chef, en van makelaar tot manager, is dit met recht een diverse groep te noemen. Inmiddels zijn bijna alle kandidaten gestart met hun nieuwe baan in de energietransitie.

Multidisciplinaire samenwerking

Een mooi en succesvol resultaat van multidisciplinaire samenwerking! Want door onze krachten te bundelen, vergroten we de kansen op de arbeidsmarkt van werkzoekenden én verkleinen we de tekorten in de energietransitie-sector.

Certificaatuitreiking opleiding Consultant energietransitie UWV Hanze Pro

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

We delen graag onze kennis. Vul je e-mailadres in en meld je aan voor de nieuwsbrief.