Nieuws & kennis

Blogs over de energietransitie

  • Alle items
  • Nieuws
    7
  • Blogs
    8
Gevolgen energiearmoede oplossingen
22/11/2022

Wat zijn de gevolgen van energiearmoede, en wat kunnen we eraan doen?

Energiearmoede kan grote gevolgen hebben op financieel, sociaal en gezondheidsvlak. Een huishouden leeft in energiearmoede als er onvoldoende toegang is tot energievoorzieningen in huis. In dit artikel wordt uitgelegd welke gevolgen energiearmoede heeft, en welke oplossingen daarvoor zijn.

D11 E6578 B515 4 C04 8255 0 E2717044 E87 4
21/11/2022

In de media: interview over Etran in de Bouwspecial van Ondernemend Friesland

In het nieuwe magazine van Ondernemend Friesland vertelt Gerrit Visser alles over de plannen van Etran. Van het opleiden van mensen en hen bemiddelen naar een baan, tot een boost geven aan de energietransitie via HR en de secundaire arbeidsvoorwaarden.

IMG 20221026 WA0001 2 1
8/11/2022

Maak kennis met onze office assistant én aankomend EP adviseur Luuk Berends

Graag stellen we je voor aan onze nieuwe collega Luuk Berends. Luuk komt Etran tijdelijk ondersteunen, want ondertussen is hij bezig met het inplannen van zijn examens van de opleiding tot EP-W adviseur.

De ontwikkeling van energiearmoede in Nederland
12/10/2022

De ontwikkeling van energiearmoede in Nederland

Energiearmoede in Nederland is een groeiend probleem. Het versnellen van de energietransitie kan helpen in het bestrijden van energiearmoede, maar de energietransitie kan ook zorgen voor meer energiearmoede en sociale ongelijkheid. Hoe ontwikkelt energiearmoede zich in Nederland, en welk effect heeft de energietransitie hierop?

Wat is energiearmoede definitie Nederland
4/10/2022

Wat is energiearmoede?

Ongeveer 700.000 huishoudens in Nederland leven in energiearmoede: ze kunnen hun rekeningen voor gas en elektriciteit niet of amper nog betalen. Door de torenhoge energieprijzen is het aantal huishoudens dat te maken heeft met energiearmoede gestegen. Maar wat is energiearmoede precies, en waar komt het vooral voor? 

IMG 20220913 WA0013 3
14/9/2022

Maak kennis met onze duurzame contentspecialist en online recruiter Rosan Koops

Graag stellen we onze nieuwe collega Rosan Koops aan je voor. Met haar ervaring in duurzaamheid, beleids- en organisatieadvies, online marketing en arbeidsbemiddeling, zet Rosan zich bij Etran in voor de versnelling van de energietransitie. Rosan was eerst op zoek was naar een tijdelijke baan, uiteindelijk heeft ze deze week al haar jaarcontract getekend. Welkom bij Etran!

EP adviseur opleiding
7/9/2022

Benieuwd naar de opleiding tot energieprestatieadviseur (EP adviseur)? Meld je aan voor Talentperron op 8 september

Ben je op zoek naar een (andere) baan in de energietransitie? En vraag je je af wat een energieprestatie adviseur (EP adviseur) precies doet? Kom dan naar Talentperron op donderdag 8 september van 14.00 tot 16.00 uur, zodat je op een laagdrempelige en persoonlijke manier kunt kennismaken met dit energieke beroep.

Etran en Werk in Zicht maken samen de transitie
31/8/2022

Etran en Werk in Zicht maken samen de transitie

Begin dit jaar zijn Etran en Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe, een duurzame samenwerking aangegaan. Hun missie? Werkzoekenden de kans geven zich te laten opleiden of omscholen tot verschillende functies in de energietransitie.

Kantoorruimte Etran Ecomunitypark Oosterwolde 3
29/8/2022

Etran neemt intrek in duurzame kantoorruimte op het Ecomunitypark in Oosterwolde

Het huurcontract van onze duurzame kantoorruimte op het Ecomunitypark in Oosterwolde is getekend. Etran gaat een deel van het van zeecontainers gemaakte kantoorpand van Studio JK gebruiken. Etran en Studio JK hebben elkaar dus gevonden in de gedeelde passie voor duurzaamheid en duurzaam bouwen.

EP adviseur worden opleiding
18/8/2022

Energieprestatie (EP) adviseur worden? Laat je omscholen bij Etran!

Wil je energieprestatie (EP) adviseur worden? Dan ben je verzekerd van een toekomstbestendige baan, want de vraag naar EP adviseurs neemt steeds meer toe. In dit artikel lees je wat een EP adviseur precies doet, hoe je je kunt laten opleiden tot EP adviseur bij Etran en wat je hiervoor nodig hebt.

EP adviseurs energielabel C
11/8/2022

Groeiende vraag naar energieprestatie (EP) adviseurs door verplichting energielabel C voor kantoren

Per 1 januari 2023 is het voor 65.000 kantoren in Nederland verplicht minimaal energielabel C te hebben, maar ruim de helft van de kantoorgebouwen voldoet nog niet aan deze nieuwe verplichting. Etran speelt in op de groeiende vraag naar EP adviseurs door continu nieuwe professionals op te leiden.

Banen opleidingen energietransitie Etran
4/8/2022

Etran staat voor banen en opleidingen in de energietransitie

De energietransitie is een enorme opgave waarvoor maar liefst 46.000 competente vakmensen nodig zijn. Etran vormt de drijvende kracht achter de klimaatambities. Dit doen we door energieprofessionals op te leiden en hen een baan aan te bieden bij onze opdrachtgevers.

Klimaatverandering oplossing
13/7/2022

De energietransitie als oplossing tegen klimaatverandering

Het klimaat verandert en onze aarde warmt op. De energietransitie wordt gezien als één van de oplossingen om de schadelijke gevolgen van klimaatverandering te beperken en een verdere opwarming van de aarde tegen te gaan.

Wat is energietransitie 2050
12/7/2022

Wat is de energietransitie en waarom werken we aan een energietransitie?

De energietransitie is de overgang naar een situatie met een energiesysteem dat structureel anders is dan het systeem zoals dat we nu kennen. Maar wat betekent dat precies? En waarom werken we aan een energietransitie?

Blijf op de hoogte

We delen graag onze kennis. Vul je e-mailadres in en meld je aan voor de nieuwsbrief.