Blog

Energiefixers van Etran helpen Drentse inwoners met energiebesparing via Fixteam Drenthe

21/8/2023
Rosan Koops
Leestijd: 1 minuut

Vijf van onze collega's zijn werkzaam als energiefixer bij Fixteam Drenthe, een project van de provincie Drenthe, het Drents Energieloket en alle Drentse gemeenten dat als doel heeft om energiearmoede tegen te gaan. Via het Fixteam Drenthe worden Drentse inwoners geholpen met energiebesparing. 

Fixteam Drenthe

Het Fixteam Drenthe bestaat uit mobiele klusteams. Met een busje (de 'Fixbus') vol materiaal om energiebesparende maatregelen te kunnen aanbrengen, bezoeken de energiefixers dorpen en wijken in Drenthe. Huis-aan-huis wordt gekeken of mensen hulp nodig hebben bij het verlagen van de energierekening. 

Het doel van het project is om bij te dragen aan de bestrijding van energiearmoede. Dit doet het Fixteam door direct gratis maatregelen toe te passen bij mensen die maatregelen niet kunnen betalen of niet kunnen terugvallen op een netwerk dat hen kan helpen bij de uitvoering daarvan. Daarnaast worden bewoners bewust gemaakt van energiebesparing. 

De focus ligt op het toepassen van maatregelen die gelijk effect hebben op de energierekening, zoals het dichtmaken van kieren en naden, het aanbrengen van LED-lampen, radiatorfolie en tochtstrippen en het monteren van een waterbesparende douchekop.

Fixteam Drenthe

Hulp van een energiefixer

In juni 2023 is het pilotproject gestart in Nieuw-Balinge. Daarna zijn er bezoeken geweest in Meppel, Borger-Odoorn, Assen en Westerbork. Vanaf september 2023 rijden de Fixteams door de gehele provincie Drenthe via lokale wijk- en buurtacties georganiseerd door gemeenten. Ook kun je zelf hulp aanvragen van een energiefixer.

Aanpak energiearmoede

Het Fixteam Drenthe is één van de projecten waarmee invulling wordt gegeven aan het Drents Isolatieprogramma. Ook is deze regionale samenwerking een manier om gezamenlijk energiearmoede aan te pakken in Drenthe. Het project sluit dan ook goed aan bij de missie van Etran, namelijk het versneld verduurzamen van de gebouwde omgeving - waar de bestrijding van energiearmoede een essentieel onderdeel van is. We zijn trots dat onze energieprofessionals hieraan een bijdrage mogen leveren.

Fixbus van Fixteam Drenthe

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

We delen graag onze kennis. Vul je e-mailadres in en meld je aan voor de nieuwsbrief.