Blog

Etran is officieel scholingspartner van UWV voor de EP-W/B opleiding met baangarantie

1/7/2024
Rosan Koops
Leestijd: 1 minuut

In april 2024 is Etran officieel scholingspartner geworden van UVW. Daardoor kan onze opleiding tot energieprestatieadviseur nu worden aangeboden aan zij-instromers met een WW-uitkering en mensen die toe zijn aan een carrièreswitch. Daarnaast wordt voor de kandidaten die worden voorgesteld via UWV een baangarantie afgegeven op het moment dat zij geslaagd zijn voor de opleiding. 

EP-W/B opleiding kan worden aangeboden door UWV

Om scholingspartner te worden van UWV, moest Etran voldoen aan de eisen van UWV. Met het ontvangen van het Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit voor onze EP-W/B opleiding, is Etran officieel scholingspartner geworden van UWV. 

Hierdoor kan UWV de opleiding tot EP-W/B adviseur inkopen bij Etran. Deze opleiding kan dan op kosten van UWV worden aangeboden aan bijvoorbeeld mensen met een WW-uitkering of mensen die toe zijn aan een carrièreswitch. 

Opleiding met baangarantie

Etran schoolt mensen om die de overstap willen maken naar een baan in de energietransitie. In de omscholingstrajecten met UWV is afgesproken dat de omscholers een baangarantie hebben als zij de opleiding succesvol hebben afgerond. Etran zorgt er dus voor dat de professonials naar een passende baan worden begeleid bij één van de opdrachtgevers van Etran. 

Willem-Jan van der Klok, Adviseur Werkgeversdiensten bij UWV Groningen, licht toe: “Wij informeren werkzoekenden in Groningen en Noord-Drenthe over de omscholingstrajecten bij Etran en stellen geïnteresseerde kandidaten aan Etran voor. Etran is verantwoordelijk voor het bemiddelen van de kandidaten naar een baan."

Naast de samenwerking met UWV Groningen, werken we momenteel actief samen met de arbeidsmarktregio's Friesland en Twente.

Werkzoekenden begeleiden naar een duurzame baan

Omdat we scholingspartner zijn geworden, kunnen we nu nog meer werkzoekenden en baanveranderaars omscholen en begeleiden naar een duurzame baan. Zo geven we invulling aan de reden waarom we twee jaar geleden zijn begonnen met Etran, namelijk nooit meer een tekort aan kennis en capaciteit van professionals in de energietransitie om de klimaatdoelen te halen.

Volg een opleiding met baangarantie

Ontvang je een uitkering van UWV en wil jij je laten omscholen binnen de energietransitie? We bekijken per persoon of we jouw opleidingstraject tot EP-W/B adviseur in samenwerking met UWV en gemeenten kunnen financieren. Neem contact op met je adviseur binnen UWV voor meer informatie. 

Etran officieel scholingspartner UWV opleiding met baangarantie

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

We delen graag onze kennis. Vul je e-mailadres in en meld je aan voor de nieuwsbrief.