Blog

Week van de Circulaire Economie 2024: meld je gratis aan voor de themabijeenkomst 'Innovaties in de energietransitie'

28/2/2024
Rosan Koops
Leestijd: 1 minuut

Op woensdag 13 maart 2024 organiseren wij de themabijeenkomst ‘Innovaties in de energietransitie, lessen uit de praktijk’ tijdens de Week van de Circulaire Economie. De bijeenkomst vindt plaats in het Biosintrum in Oosterwolde. 

Themabijeenkomst 'Innovaties in de energietransitie, lessen uit de praktijk' tijdens de Week van de Circulaire Economie 2024

Tijdens de bijeenkomst wordt een lezing gegeven door Jaap de Boer en Hans Scholten van Energy Watch. De lezing gaat over de kenmerken en valkuilen van innovaties in de energietransitie en de lessen die te trekken zijn uit praktijkervaringen.

Energy Watch is een organisatie gespecialiseerd in het maken van technische, economische en marktanalyses voor (duurzame) energie. Ook stelt de organisatie energiescenario's op die helpen bij het maken van beleidskeuzes.

De themabijeenkomst wordt georganiseerd in de Week van de Circulaire Economie. Het doel van deze week is om te laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Net als de energietransitie, draagt een circulaire economie bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2.

Programma

  • Vanaf 15.30 uur: inloop met koffie, thee en iets lekkers
  • 16.00 tot 17.00 uur: lezing over innovaties in de energietransitie door Jaap de Boer en Hans Scholten van Energy Watch
  • 17.00 tot 18.00 uur: gelegenheid om met elkaar na te praten tijdens de netwerkborrel

De themabijeenkomst vindt plaats in het Biosintrum, Ecomunitypark 5 in Oosterwolde. 

Aanmelden

Meld je gratis aan via deze link. Doe dit uiterlijk op dinsdag 5 maart. Vol = vol!

Inspiratiesessie Biodiversiteit

In het kader van de Week van de Circulaire Economie organiseert het Biosintrum op dezelfde dag van 13.00 tot 15.30 uur een inspiratiesessie. Deze sessie gaat over het creëren van een omgeving met meer biodiversiteit, bijvoorbeeld rondom je woning, school of bedrijf. Combineer beide bijeenkomsten en je hebt een middagvullend programma! Schrijf je apart in voor deze sessie van het Biosintrum via deze link.

Graag tot ziens op woensdag 13 maart! 

Themabijeenkomst_Week_van_de_Circulaire_Economie

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

We delen graag onze kennis. Vul je e-mailadres in en meld je aan voor de nieuwsbrief.