Blog

Etran geeft presentatie over Social Return on Investment (SROI)

27/3/2023
Rosan Koops
Leestijd: 1 minuut

Op dinsdag 21 maart 2023 was Etran uitgenodigd bij de bijeenkomst over Social Return on Investment (SROI) van Yacht en de gemeente Groningen. Etran heeft een korte presentatie gegeven over hoe wij de SROI doelgroep, namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, omscholen en bemiddelen naar een baan in de energietransitie.

Ook één van onze kandidaten was mee om zijn persoonlijke verhaal te delen. Vorig jaar ontving hij nog een WW-uitkering, inmiddels werkt hij met veel plezier als energiecoach bij de gemeente Groningen. 

B43 A6 E36 AFFF 41 BB A21 E A366938 BD8 D9

Het opleiden van mensen om de afstand tot de arbeidsmarkt kleiner te maken en het aanbieden van arbeidsplaatsen aan deze doelgroep zijn voorbeelden van SROI activiteiten. SROI is een methodiek van de overheid om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hierbij kun je denken aan jonge werkzoekenden met weinig opleiding, mensen met een WW-uitkering die langer dan drie maanden werkzoekend zijn of herintreders. Doordat overheden sociale voorwaarden kunnen stellen aan opdrachten die gegund worden aan bedrijven, wordt het verplicht gesteld om óók deze doelgroepen bij de arbeidsmarkt te betrekken.

Meer weten over SROI en hoe je als bedrijf aan de SROI verplichting kunt voldoen? We hebben belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet in deze blog

DD4 BFC78 3 BFE 48 A5 9672 922 DABFB39 D2

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

We delen graag onze kennis. Vul je e-mailadres in en meld je aan voor de nieuwsbrief.