Werken bij

Docent Energieprestatieadvies

Etran Educatie heeft de vacature docent Energieprestatieadvies uitstaan. Wij zoeken docenten door heel Nederland, die onze erkende en praktijkgerichte basisopleiding tot Energieprestatie Adviseur Woningbouw in eigen regio willen verzorgen. Solliciteer nu!

Over de vacature docent Energieprestatieadvies

Locatie

In eigen regio door heel Nederland

Beschikbaarheid

Zzp-basis

Vergoeding

75 euro per uur

Vacature docent Energieprestatieadvies EP W opleiding

Vacature docent Energieprestatieadvies


Heb jij passie voor het verduurzamen van woningen en heb je ervaring als energieprestatieadviseur? Wil je jouw kennis en ervaring delen om nieuwe professionals op te leiden? 

Etran Educatie heeft de vacature docent Energieprestatieadvies uitstaan. Wij zoeken docenten door heel Nederland, die onze erkende en praktijkgerichte basisopleiding tot Energieprestatie Adviseur Woningbouw in eigen regio willen verzorgen. Wil jij je inzetten om onze missie - nooit meer een tekort aan kennis en capaciteit van energieprofessionals om de klimaatdoelen van 2050 te halente realiseren? Solliciteer dan nu!

Vacature docent Energieprestatieadvies EP W opleiding

Docent Energieprestatieadvies: wat houdt deze vacature in?

Bij deze vacature van docent bij Etran Educatie lever je een cruciale bijdrage aan het opleiden van toekomstige energieprestatieadviseurs:

 • Je verzorgt zeven klassikale lessen over de theorie uit de ISSO-publicatie, met onder meer aandacht voor de trias energetica, bouwkunde, installatietechniek en softwaretools voor het berekenen van de energieprestatie van gebouwen. Meer informatie over onze EP-W basisopleiding vind je hier
 • Je begeleidt zeven gezamenlijke leerochtenden. De leerochtenden bestaan uit praktijkmomenten en studieochtenden. Als docent zorg je ervoor dat kandidaten tijdens de praktijkdagen relevante bedrijven bezoeken om praktijkkennis op te doen, bijvoorbeeld in de installatietechniek.  Ook is het belangrijk dat de kandidaten zien hoe de energieprestatie van een woning in de praktijk wordt opgemeten. Als docent ben je er daarom verantwoordelijk voor dat kandidaten een dagdeel met een ervaren adviseur meelopen. 
 • Tot slot bereidt je als docent de studieochtenden voor op basis van de ingebrachte vragen van kandidaten. Zo draag je bij aan een optimale voorbereiding op de examens.

Kies zelf welk onderdeel van de opleiding je verzorgt

Heb je een voorkeur voor het onderwijzen van theorie, of ligt je hart juist bij de praktijk? Bij deze vacature van docent Energieprestatieadvies kan je zelf kiezen welk onderdeel van de opleiding je gaat verzorgen.

Over Etran

Etran is de specialist in het opleiden en bemiddelen van professionals in de energietransitie. Het is onze visie om nooit meer een tekort aan kennis en capaciteit van energieprofessionals te hebben, zodat we de klimaatdoelen kunnen behalen. Etran bestaat uit drie bedrijfsonderdelen:

 • Etran Educatie leidt zij-instromers en zzp’ers op voor de klimaatbanen van de toekomst. In samenwerking met UWV worden omscholingstrajecten met baangarantie aangeboden, waardoor zij-instromers na het afronden van de opleiding via Etran Professionals uitstromen naar een baan in de energietransitie; 
 • Etran Professionals bemiddelt professionals vanaf mbo-niveau 4 die werk zoeken of van carrière willen switchen naar een betekenisvolle baan met impact in de energietransitie;
 • Ehance is het onafhankelijke verduurzamingsadvies waarmee werkgevers een positieve bijdrage leveren aan het klimaat en milieu door werknemers te helpen met het verlagen van hun energielasten en woningverduurzaming.
Vacature docent Energieprestatieadvies EP W opleiding

Wat wij bieden

 • Een vergoeding van €75 per uur op zzp-basis;
 • De mogelijkheid om als docent te werken in de regio die jouw voorkeur heeft;
 • Het lesprogramma met Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit, waaronder student- en docentmaterialen, is gereed en wordt aan jou ter beschikking gesteld;
 • Ook de overige faciliteiten, zoals de leslocatie, worden door Etran Educatie geregeld;
 • Kwartaalbijeenkomsten met interessante sprekers met ervaring in de energietransitie. 

Wat wij vragen voor de vacature docent Energieprestatieadvies

 • Je bent in het bezit van je EP-W Basis en/of Detail certificaat;
 • Bij voorkeur heb je ervaring als docent of trainer. Heb je dit niet, maar vind je deze vacature van docent Energieprestatieadvies toch interessant, dan nodigen we je uit om alsnog te solliciteren. Wij dragen graag bij aan jouw ontwikkeling!
 • Je bent enthousiast en gemotiveerd om anderen te leren over energieprestatieadvies en het berekenen van het energielabel.

Solliciteer nu op de vacature docent Energieprestatieadvies

Ben je enthousiast geraakt over de vacature docent Energieprestatieadvies en wil jij verantwoordelijk zijn voor het opleidingstraject in jouw regio? 

Solliciteer direct via onderstaand formulier! Wij zijn op zoek naar gedreven docenten door heel Nederland. 

Meer informatie over de vacature?

Neem dan contact op met Miriam de Bruijn (Projectmanager Educatie) via 06-45 39 62 35 of miriam@etran.nl.

Direct solliciteren

Geïnteresseerd in de vacature docent Energieprestatieadvies?

Solliciteer

Solliciteren

Sleep bestanden hierheen of klik om te uploaden

  Blijf op de hoogte

  We delen graag onze kennis. Vul je e-mailadres in en meld je aan voor de nieuwsbrief.