Werken bij

Projectmanager Educatie

Wil jij de leiding hebben over de ontwikkeling van onze opleidingsprogramma’s, zodat er in de toekomst voldoende mensen zijn om een succesvolle energietransitie te realiseren? Dan is deze functie als Projectmanager Educatie bij Etran iets voor jou!

Over de vacature van Projectmanager Educatie

Locatie

Oosterwolde, Friesland

Beschikbaarheid

32-40 uur

Startdatum

Per direct

Vacature Projectmanager Educatie

Projectmanager Educatie: wat houdt deze vacature in?

Dit ga je doen als Projectmanager Educatie bij Etran

Voor het opzetten van de Etran Academy zijn wij op zoek naar een Projectmanager Educatie. Als Projectmanager Educatie ben jij de eerste collega die verantwoordelijk is voor het oprichten van de Etran Academy. Met de Etran Academy willen wij het toonaangevende instituut worden voor erkende opleidingen binnen de energietransitie. Jij zorgt er in samenwerking met Etran voor dat er nooit meer een tekort aan kennis en capaciteit van deskundigen in de energietransitie ontstaat. 

Dit doe jij door opleidingstrajecten te ontwikkelen die aansluiten op de verduurzamingsopgave waar Nederland voor staat. Met onze opleidingen willen we vijf sectoren helpen met de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energie, namelijk de gebouwde omgeving, mobiliteit, elektriciteit, industrie en landbouw. Ons doel? Een klimaatneutraal, fossielvrij en circulair Nederland in 2050.

Met jouw onderzoekende, netwerkende en ondernemende houding kom jij erachter welke ontwikkelingen er zijn in de markt en welke impact de energietransitie heeft op de behoefte aan personeel, zowel nu als in de toekomst. Deze behoeften weet jij te vertalen naar modulaire opleidingspakketten, welke jij samenstelt in samenwerking met onderwijsinstellingen. Je ontwikkelt het lesmateriaal dus niet zelf. Je bent een echte verbinder en met jouw analytische vaardigheden weet jij vraag en aanbod via onze opleidingen bij elkaar te brengen binnen de Etran Academy.

Jij bent hard nodig, want er staan bijna 50.000 vacatures open binnen de energietransitie. 1 op de 3 vacatures in de energietransitie kan niet ingevuld worden, terwijl het succes van de energietransitie afhangt van het beschikbare personeel. Met de opleidingspakketten die jij gaat creëren kunnen werkzoekenden en baanveranderaars binnen een paar maanden worden omgeschoold. Deze zij-instromers kunnen vervolgens door jouw collega’s bij Etran worden begeleid naar een nieuwe baan in de energietransitie. Help jij mee om ons doel te behalen?

De functie van Projectmanager Educatie bestaat nog niet. Dit betekent dat jij deze functie zelf mag vormgeven. Daarnaast bevindt Etran zich in de startup-fase. Dit maakt dat je een groot aandeel hebt in de toekomstige planvorming van Etran. Daarom zoeken we iemand die de ambities en capaciteiten heeft om mee te denken over de visie en strategie van het bedrijf. 

Wij bieden

 • Marktconform salaris;
 • 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • Benefit Budget, een vrij besteedbaar budget (13%) naast je brutosalaris voor extra salaris of verlofdagen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot hybride werken;
 • Laptop, telefoon en iPad van de zaak;
 • Werken bij een organisatie met een open en informele bedrijfscultuur;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse doorgroeimogelijkheden afgestemd op jouw ambities;
 • Positieve en energieke collega's;
 • Mogelijkheid om Etran verder vorm te geven.

Wij vragen

 • Professionele vaardigheden: communicatief sterk, analytisch, ondernemend en onderzoekend; een netwerker die kansen ziet en goed is in het opbouwen en onderhouden van relaties;
 • Hbo of wo werk- en denkniveau;
 • Feeling voor duurzaamheid en de energietransitie;
 • Ervaring met projectmanagement, ontwikkeling van lesprogramma's, educatie, etc. (pre); 
 • 32-40 uur beschikbaar;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs, want je bent veel onderweg;
 • Een collega die graag van betekenis is voor het team en een mooie bijdrage wil leveren aan het realiseren van de groeiambities van (toekomstige) energieprofessionals en Etran, en daarmee aan de klimaatdoelen van Nederland.

Sollicitatieprocedure

Solliciteer direct en plan je gesprek in via onderstaand formulier!

Heb je vragen over de vacature Projectmanager Educatie? Neem dan contact op met Rosan Koops (Opleidingscoördinator) via 06-82058963 of rosan@etran.nl. 

Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Amanda Wielstra (Corporate Recruiter), via 0682087083 of awielstra@ddfbusinesssupport.nl. 

Direct solliciteren?

Solliciteren

Solliciteren

Sleep bestanden hierheen of klik om te uploaden

  Blijf op de hoogte

  We delen graag onze kennis. Vul je e-mailadres in en meld je aan voor de nieuwsbrief.